Πρόσκληση σε απεργία (18 και 19 Σεπτεμβρίου)

Ο Ενιαίος Σύλλογος του Διδακτικού Προσωπικού του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στην Τακτική Συνέλευση του που πραγματοποιήθηκε στις 16/9/2013 συζήτησε διεξοδικά το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Ο Σύλλογός μας εκτιμά ότι η συγκεκριμένη μεθόδευση δεν προκύπτει από την – ενδεχομένως υπαρκτή – ανάγκη εξορθολογισμού της κατανομής των ανθρώπινων πόρων των Πανεπιστημίων αλλά χρησιμοποιείται ως άλλοθι για την απόλυση υπαλλήλων από το Δημόσιο Τομέα. Πιστεύει ότι πρόκειται για ακόμα ένα επεισόδιο στον πόλεμο που έχει κηρυχτεί ενάντια στον κόσμο της εργασίας, κάθε μάχη του οποίου αφορά όλους όσους ζούμε από την εργασία μας.

Η εμπειρία των τελευταίων χρόνων δείχνει ότι αργά ή γρήγορα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όλοι παίρνουμε σειρά σαν υποψήφια θύματα. Καθώς η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα είναι το σημαντικότερο όπλο μας, η κάθε μάχη είναι υπόθεση όλων μας.

Ο Σύλλογος μας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στους διοικητικούς υπαλλήλους και καλεί τα μέλη του:

  • να συμμετέχουν μαζικά στις απεργίες της ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19 του μηνός.
  • να εκφράσουν έμπρακτα την συμπαράσταση τους στους διοικητικούς μας υπαλλήλους με την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τις ημέρες αυτές.
  • να παραμείνουν σε εγρήγορση για την προάσπιση του δημόσιου Πανεπιστημίου.

Παράλληλα παρακινεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην πορεία στις 18 του μηνός σε συνεννόηση με τον Σύλλογο των Διοικητικών Υπαλλήλων ενώ καλεί σε συνάντηση τα μέλη του στις 19 του μηνός στις 12.00 στο Χαροκόπειο με σκοπό την εξέταση της τρέχουσας κατάστασης και το συντονισμό περαιτέρω πιθανών ενεργειών.

Το Δ.Σ.

 

 

Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Η χώρα συνολικά και ο χώρος της εκπαίδευσης ειδικά μπαίνει σε (ακόμα) μία κρίσιμη φάση. Ενδεικτικά, στο χώρο της εκπαίδευσης οι διαθεσιμότητες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η μεταφορά της αρμοδιότητας για τα ιδιωτικά σχολεία από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης, οι εξαγγελθείσες διαθεσιμότητες διοικητικού προσωπικού στα πανεπιστήμια σε συνδυασμό με ένα μοντέλο διακυβέρνησης που παραδειγματικά εκφράστηκε στο κλείσιμο της ΕΡΤ βάζουν και θα βάλουν στο μέλλον επιτακτικότερα στην καθεμία και στον καθένα το δίλημμα εάν θα σταθεί με αξιοπρέπεια στο πλάι των συναδέλφων του ή εάν θα είμαστε μονάδες που άβουλα θα παρακολουθούν να χτίζεται στην εκπαίδευση και τη χώρα το μέλλον που προδιαγράφουν όσα συμβαίνουν σήμερα. Το Δ.Σ. θεωρεί ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει άμεσα και να ξεκινήσει από τα μέσα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, την Δευτέρα 16/9 ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί Γ.Σ. του Συλλόγου με θέματα:

  α) Διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων και συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

  β) Αύξηση αριθμού εισακτέων στα Τμήματα του Πανεπιστημίου μας

  γ) Ενημέρωση σχετικά με την Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Το Δ.Σ.

Ανακοίνωση – Πρόσκληση σε απεργία

To Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για τα τεκταινόμενα στη Δημόσια Διοίκηση και συγκεκριμένα με το λεγόμενο καθεστώς της “διαθεσιμότητας” στο οποίο υπάγονται με γρήγορες διαδικασίες ένα σύνολο δημοσίων υπαλλήλων τόσο από το υπουργείο Παιδείας όσο και από άλλους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης.

Το ακριβές δημοσιονομικό κέρδος των παραπάνω κινήσεων δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως, ωστόσο είναι φανερό πως ελάχιστο θα είναι το πραγματικό όφελος. Επιπλέον οι εν λόγω κινήσεις δεν απορρέουν από έναν συνολικότερο σχεδιασμό που να αποσκοπεί σε μία αποδοτικότερη και πιο αξιοκρατική Δημόσια Διοίκηση. Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στους εν λόγω εργαζομένους οι οποίοι θα προστεθούν στην μακριά σειρά ανέργων την οποία έχει δημιουργήσει στη χώρα μας η οικονομική κρίση που βιώνουμε την τελευταία τετραετία. Για το λόγο αυτό το ΔΣ κηρύσσει 24ωρη απεργία αύριο Τρίτη 16/7/2013.

Ανακοίνωση σχετικά με την αύξηση του αριθμού εισακτέων

Το Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου αντιμετωπίζει με ιδιαίτερο σκεπτικισμό την αύξηση του αριθμού των εισακτέων στα Τμήματα του. Το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε αυξήσεις του αριθμού των εισακτέων στα διάφορα Πανεπιστημιακά Τμήματα της χώρας, χωρίς να διερευνήσει την δυνατότητα υποστήριξης τους από τα οικεία Τμήματα τόσο από άποψη του αναγκαίου διδακτικού προσωπικού όσο και της εργαστηριακής υποδομής.

Η αύξηση του αριθμού των εισακτέων θα δυσχεράνει την εκπαιδευτική διαδικασία και ενδεχομένως να υπονομεύσει το επίπεδο σπουδών του Πανεπιστημίου μας με βάση τους σημερινούς διαθέσιμους πόρους του. Είναι άμεση ανάγκη τουλάχιστον να προχωρήσουν οι διορισμοί εκλεγμένων μελών ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ του Πανεπιστημίου μας (που εκκρεμούν για παραπάνω από δύο χρόνια) καθώς και να διατεθούν συνολικά στα εκπαιδευτικά ιδρύματα οι απαιτούμενοι πόροι για τη σωστή εκπαίδευση των εισακτέων.

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Ανοιχτές Άδειες στην Εκπαίδευση”

Τα ανοικτά διαδικτυακά μαθήματα, τα ανοικτά επιστημονικά περιοδικά, τα ανοικτά ηλεκτρονικά συγγράμματα και τα ανοικτά επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα κερδίζουν συνεχώς έδαφος διαμορφώνοντας ένα νέο τοπίο στην εκπαίδευση. Υπόσχονται ένα ριζικό μετασχηματισμό του τρόπου που διεξάγεται η επιστημονική έρευνα και η εκπαιδευτική διαδικασία. Τα πλεονεκτήματα, οι συνέπειες και οι ευκαιρίες που δημιουργούνται αποτελούν αντικείμενο έντονης συζήτησης και διερεύνησης.Οι αλλαγές αυτές στηρίζονται στις σύγχρονες τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών και διαμορφώνουν ένα νέο νομικό και θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας που αναστοχάζεται τη δημόσια σφαίρα. Η γνώση του τρόπου λειτουργίας των εναλλακτικών, θα δώσει περισσότερες δυνατότητες στα μέλη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας να αποφασίζουν για τον τρόπο διαχείρισης του εκπαιδευτικού τους έργου.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων σας προσκαλεί την Τρίτη 9-7-2013 στις 12.00

στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου μας στην ενημερωτική συνάντηση – συζήτηση με θέμα:

Ανοιχτές Άδειες στην Εκπαίδευση

Θα μιλήσουν για τις ανοιχτές άδειες και θα απαντήσουν σε απορίες και ερωτήσεις οι:

- Γεωργία Αγγελάκη (Τμήμα Επικοινωνίας, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης):
Ανοικτές άδειες στην εκπαίδευση: Ποια είναι η παγκόσμια εμπειρία;

- Πρόδρομος Τσιαβός (Δικηγόρος, ΕΕΛ/ΛΑΚ & Creative Commons):
Άδειες Creative Commons και η εφαρμογή τους στην Ελληνική πραγματικότητα

- Παντελής Μπαλαούρας (ΕΚΠΑ, Συντονιστής δράσης “Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο Παν/μιο Αθηνών”) :
Παρουσίαση οριζόντιας δράσης για τα “Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα”

Το ΔΣ του ενιαίου συλλόγου διδασκόντων

Σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ

Μετά την επιστράτευση των εκπαιδευτικών, των ναυτεργατών και των εργαζομένων στο μετρό, το αιφνίδιο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, σηματοδοτεί την εμπέδωση πρακτικών που στοχεύουν στην επ’ αόριστο αναστολή των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Το Δ.Σ. του συλλόγου διδασκόντων εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός πολιτιστικής ανάπτυξης της χώρας και να εξασφαλίζει μεγαλύτερο πλουραλισμό στην ενημέρωση της Ελληνικής κοινωνίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 13/6 και να παραμείνουν σε εγρήγορση για την προάσπιση των δικαιωμάτων των απανταχού εργαζομένων τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα.

Γενική Συνέλευση 6/2/2012

Η τακτική Γ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου αποφάσισε τη σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις 13:00, στην Αίθουσα Τελετών, με μοναδικό θέμα τις εκλογές για τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Απεργία 11/9/2012 και Γενική Συνέλευση 12/9/12

Το Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου καλεί τα μέλη του σε απεργία αύριο Τρίτη 11/9/2012 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο μισθολόγιο των Πανεπιστημιακών. Επίσης, καλούμε σε συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 20:00 την ίδια μέρα. Σημείο συνάντησης για το Χαροκόπειο η έξοδος του σταθμού μετρό στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Όσοι συνάδελφοι σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στην απεργία καλό θα ήταν να φροντίσουν για την ενημέρωση των φοιτητών εφ’όσον έχουν εξετάσεις. Σας υπενθυμίζουμε τέλος ότι το Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου προσκαλεί τα μέλη του συλλόγου σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 12.09.2012 και ώρα 11:30 στην αίθουσα τελετών με θέμα τις εξελίξεις στα μισθολογικά θέματα-προυπηρεσία-φοιτητικά συγγράμματα-δίδακτρα.

Γενική Συνέλευση 1/2/2012

Το Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου προσκαλεί τα μέλη του συλλόγου σε τακτική Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 01/02/2012 στις 12:00 στην αίθουσα τελετών με θέματα τον απολογισμό του Δ.Σ., τον οικονομικό απολογισμό καθώς και τον προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα. Όσον αφορά το τελευταίο θέμα το Δ.Σ. θεωρεί ότι λόγω του μεγάλου αριθμού σημαντικών ανοιχτών θεμάτων (εφαρμογή νέου νόμου, περικοπές μισθών και επανεξέταση ειδικών μισθολογίων, εκκρεμείς διορισμοί, εφεδρεία, συγχωνεύσεις ΑΕΙ κλπ.) η συζήτηση θα ρέπει να εστιαστεί στο ρόλο του συλλόγου και στη λειτουργία του μέσα στη ρευστή κατάσταση που διαμορφώνεται. Υπενθυμίζεται η υποχρέωση των μελών του συλλόγου να εξοφλήσουν τις συνδρομές τους. Σύμφωνα με την απόφαση της τελευταίας Γ.Σ. το κόστος της ετήσιας συνδρομής μειώθηκε σε 10 Ευρώ από το 2011 και εξής. Παλαιότερες οφειλές εννοείται ότι παραμένουν ως έχουν.

Γενική Συνέλευση 20/12/2011

Το Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου προσκαλεί τα μέλη του συλλόγου σε τακτική Γενική Συνέλευση την Τρίτη 20/12 στις 10:30 σε χώρο που θα ανακοινωθεί έγκαιρα με θέματα τον απολογισμό του Δ.Σ., τον οικονομικό απολογισμό καθώς και τον προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα. Όσον αφορά το τελευταίο θέμα το Δ.Σ. θεωρεί ότι λόγω του μεγάλου αριθμού σημαντικών ανοιχτών θεμάτων (εφαρμογή νέου νόμου, περικοπές μισθών και επανεξέταση ειδικών μισθολογίων, εκκρεμείς διορισμοί, εφεδρεία, συγχωνεύσεις ΑΕΙ κλπ.) η συζήτηση θα ρέπει να εστιαστεί στο ρόλο του συλλόγου και στη λειτουργία του μέσα στη ρευστή κατάσταση που διαμορφώνεται. Υπενθυμίζεται η υποχρέωση των μελών του συλλόγου να εξοφλήσουν τις συνδρομές τους. Σύμφωνα με την απόφαση της τελευταίας Γ.Σ. το κόστος της ετήσιας συνδρομής μειώθηκε σε 10 Ευρώ από το 2011 και εξής. Παλαιότερες οφειλές εννοείται ότι παραμένουν ως έχουν.